Un ghid pentru stilurile de arhitectură și design interior

De în Stil Interior cu 0 Comments

Ori de câte ori te uiți la o casă pentru prima dată, unul dintre primele lucruri pe care le faci este să încerci să o plasezi într-o categorie. Cu alte cuvinte, încercați să vă dați seama dacă este o casă în stil rustic, o casă victoriană, o casă contemporană etc. Dar cum reușiți să faceți asta? Ei bine, va trebui să cunoașteți principalele caracteristici ale fiecărui stil. Întrucât nimeni nu sa născut atotștiutor, am creat un ghid simplu pentru a vă ajuta în acest sens.

Case victoriene.

O casă victoriană poate fi identificată prin mai multe caracteristici. Casele tipic victoriene au planuri de etaj complexe și sunt concepute pentru a include facilități moderne. De obicei au fațade asimetrice, verticale, au două sau trei etaje, au un acoperiș abrupt care poate fi fie o mansardă, fie pur și simplu un acoperiș înclinat și au înveliș texturat cu șindrilă sau materiale mixte.

Case Tudor.

Casele Tudor sunt foarte fermecătoare și au și acoperișuri abrupte. La fel ca și casele victoriene, și acestea pot fi identificate prin aspectul lor asimetric. Fațada caselor Tudor este de obicei dominată de unul sau mai multe frontoane transversale. Aceste case au și coșuri de fum mari și ferestre înalte și înguste organizate în grupuri. Puteți distinge, de asemenea, o casă Tudor prin cea de-a doua poveste care depășește și prin intrarea care este de obicei un arc.

Case din lemn.

O casă cu structură din lemn este foarte ușor de identificat. Este unul dintre cele mai vechi stiluri de casă și are cherestea masivă care creează cadrul. Scheletul casei este umplut cu piatră sau cărămidă. Casele cu structură din lemn au, de asemenea, îmbinări lucrate manual și sunt asamblate fără a utiliza cuie sau șuruburi. Sunt structuri autoportante care nu au pereți portanți interiori. De asemenea, au ferestre mari și de obicei au un aspect rustic. {Găsit pe site-ul metzler}.

Fermele americane.

Fermele americane pot fi descrise ca un hibrid în ceea ce privește stilurile arhitecturale. Au un design foarte simplu și direct și sunt menite să fie funcționale. De obicei, veți observa că fermele americane au un plan simplu și dreptunghiular, dar uneori planurile în formă de T sunt populare. Nu au mai mult de două etaje și sunt adesea construite folosind materiale locale. O altă caracteristică importantă este exteriorul lor deschis la culoare. {Găsit pe pinterest}.

Case Art Deco.

Identificarea unei case art deco ar trebui să fie destul de ușoară, având în vedere caracteristicile lor principale. De obicei prezintă linii curate și forme geometrice menite să aibă un impact vizual dramatic. Prezintă suprafețe netede de perete realizate de obicei din stuc, au acoperișuri plate și prezintă, de asemenea, motive stilizate, cum ar fi zigzaguri sau chevroni utilizați cu funcții decorative pe fațadă.

Case Cape Cod.

Originale din Noua Anglie colonială, casele Cape Cod au devenit populare în anii 1930-1950. Sunt case care au o poveste și jumătate, cu capete frontonate și fațade simetrice. Au acoperișuri abrupte și aproape întotdeauna au un coș de fum central. De asemenea, au ferestre cu mai multe panouri cu obloane funcționale și au caracteristici exterioare decorative foarte puține sau deloc.

Case de renaștere coloniale.

Acest stil a devenit popular după Expoziția Centenară din 1876 de la Philadelphia și au avut modele dramatice pentru acea vreme. Ele pot fi identificate prin fațada lor simetrică și planul lor pătrat sau dreptunghiular al centrului holului. Au fie acoperișuri cu gable, gambrel sau acoperișuri și pot avea două sau trei etaje. Casele coloniale de renaștere au construcții din lemn sau cărămidă și au uși de intrare lambrate. De asemenea, au ferestre cu panouri multiple, cu obloane, coșuri de fum și șeminee multiple. {Imagine de pe site}.

Case Contemporane.

Casele contemporane sunt extrem de ușor de identificat, mai ales datorită popularității lor din zilele noastre. Principalele caracteristici ale caselor contemporane sunt o fațadă neregulată sau asimetrică, o formă geometrică puternică, ferestre mari, ferestre clerestory și o linie de acoperiș distinctă, care poate fi fie plană, fie cu două ape. Sunt construite cu materiale naturale și sunt de obicei durabile și ecologice. Ele sunt foarte luminoase în interior și au planuri de etaj deschise, cu dispuneri flexibile.

Craftsman Bungalows.

Acest stil își are originea în Statele Unite de la revista „The Craftsman” a producătorului și designerului de mobilă Gustav Stickley. Aceste case au acoperișuri cu două ape, cu acoperișuri, cu căpriori expuse, au un etaj și jumătate și au o formă orizontală. Au adesea un pridvor cu coloane și un horn exterior din piatră. Livingul este de obicei spațiul central și există un șemineu care domină decorul. Designul interior se caracterizează prin mobilier și iluminare încorporate, un număr mare de ferestre și tavan cu grinzi. {Găsit pe site}.

Case în stil francez.

După cum spune și numele, inspirația pentru acest stil a venit din Franța. De obicei, casele în stil francez includ următoarele caracteristici: un acoperiș înalt cu șolduri, exterior din cărămidă, piatră sau stuc, ferestre cu mai multe panouri, o ușă arcuită și nici un fronton transversal dominant orientat spre față. Designul a fost inspirat de castele, ferme și conace.

Casele vilei toscane

Stilul de vilă toscană este de inspirație italiană și poate fi identificat prin unele dintre următoarele caracteristici: acoperișul înclinat al acoperișului plat, streașina largă deasupra, cornișele, cupolele și turnurile, forma asimetrică și fațada cu aspect înalt. Aceste case au de obicei două sau trei etaje și au adesea un pridvor sau un balcon închis. Ferestrele și ușile au arcuri și uneori au sticlă colorată sau gravată.

 

Cabane Elvețiene.

 

Inspirate de structurile din secolul al XIX-lea din Elveția și Germania, aceste case au devenit populare în întreaga Statele Unite datorită design-urilor lor fermecătoare. Au ferestre mari, cherestea tăiată brută, grinzi expuse, acoperișuri în două ape, cu streașină, iar exteriorul lor este de obicei vopsit în culori vii. Au, de asemenea, o fundație de piatră ridicată și au adesea balcoane.

Casele fermei.

Casele ranch au o arhitectură ușor de identificat. Au devenit populare la sfârșitul secolului al XX-lea, iar caracteristicile lor distincte includ un plan de etaj asimetric, care poate fi în formă de U în formă de L, un patio, uși glisante din sticlă, ferestre mari și zone de locuit informale mari și zone de joacă pentru copii. Au o singură poveste și au, de obicei, un acoperiș înclinat.

Case în stil spaniol.

Casele în stil spaniol au fost inspirate din arhitectura mediteraneană din zone precum Portugalia, Italia și nordul Africii. De obicei, au o fațadă asimetrică și un exterior din stuc. Au acoperișuri înclinate cu țiglă roșie. Ușile și ferestrele principale sunt arcuite și au adesea pridvori. Designul interior prezintă detalii mulate și prelucrarea lemnului cu culori închise la culoare.

 

Case în stil Prairie.

Acest stil ar putea fi, de asemenea, descris ca fiind distinct american și a început ca o reacție la stilul victorian și restricțiile sale. Casele în stil prerie au, de obicei, forme mici, orizontale și au una sau două etaje. De asemenea, au acoperișuri largi, cu înclinație joasă, cu streașină largă. Au verande mari și pereți de culoare deschisă. În interior au un plan de etaj deschis, cu camere separate prin separatoare.

 

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *